Onbekende Spaanse parels

Cadiz

Spanje is al jaren een van de meest favoriete vakantielanden voor Nederlanders. Wij begrijpen volledig waarom! Een prachtig warm en zonnig klimaat, zeer diverse natuur, heerlijke tapas, sangria en gelato; alle ingrediënten om een druk en hectisch leven in Nederland even achter je te laten. Veel Nederlanders gaan naar de vaste plekken in Spanje die bekend zijn. Stedentrips naar Barcelona en Madrid, zonvakanties naar Ibiza en Torremolinos. Een zonvakantie naar Mallorca of een stedentrip naar Valencia wordt dan al vaak als bijzonder en als ‘wat een goed idee’ aangemerkt. Vind jij net als ons, dat dit eigenlijk ook niet heel unieke bestemmingen in Spanje zijn? Begrijp ons niet verkeerd, we vinden Mallorca, Madrid en ook Torremolinos fantastische plekken om naartoe te gaan op vakantie. Echter soms is er toch de hunkering naar het échte Spaanse leven, waar toerisme de cultuur nog niet helemaal heeft beïnvloedt of zelfs overgenomen. Heb jij diezelfde wens wel eens? Dan hebben we twee fantastische tips voor je. 

Fuertaventura

Als eerste tip hebben we het eiland Fuerteventura als absolute tip. Vakantie Fuertaventura is een unieke bestemming binnen Spanje. Het eiland hoort bij de Canarische eilanden, wat iedereen kent van de toeristische eilanden Lanzarote, Gran Canaria en Tenerife. Fuertaventura is nog steeds redelijk onbekend gebleven als toeristische hotspot. Een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld La Gomera (ook een vrij onbekend eiland), is dat Fuertaventura een eigen luchthaven heeft. Tijdens het hoogseizoen gaan er rechtstreekse vluchten vanuit Nederland of anders met een tussenstop in Barcelona. 

Zie ook:  Island Hopping in Azië: Kies jouw perfecte vakantie-eiland!

Costa de la Luz

Een andere parel is de Costa de la Luz. Deze Costa ligt aan de westkant van Gibraltar en loopt door tot Portugal. Waar vele Nederlanders de Costa del Sol (rondom Malaga) en de Costa Brava (Lloret de Mar & Blanes) wel weten te vinden, blijft de Costa de la Luz nog relatief onbekend. Het is een lange kuststrook langs grote steden als Cadiz en Huelva, met iets verder van de kust de meest bekende plaats van de regio Sevilla.