Fly & Drive vakantie

Flydrive

We willen op vakantie, maar wat voor soort vakantie willen we nu gaan boeken? De populaire zonvakantie, een heerlijke wintersport of een inspirerende stedentrip? Voor alle 3 de soorten vakantie valt wat te zeggen, maar na het kiezen van je soort vakantie kom je bij de volgende vragen. Gaan we vliegen of met de auto? Hoe verhouden de kosten zich tot elkaar, hoe lang is de trip naar de eindbestemming, hoeveel mensen gaan er mee, hoeveel bagage moet er mee en willen we op de eindbestemming ook een auto hebben? Allemaal overwegingen die meetellen in de uiteindelijke beslissing, maar heb je al eens aan een fly & drive vakantie gedacht? 

Een fly & drive vakantie is precies wat de naam doet vermoeden. Je gaat met het vliegtuig naar je bestemming en pakt daar een auto voor tijdens je vakantie. De auto kan dan nog op veel verschillende manieren gebruikt worden, want ga je een rondreis maken met de auto of wil je vooral een auto om vanaf een vaste bestemming de regio te ontdekken? Aan de hand van twee bestemmingen gaan we kijken hoe een fly & drive goed gebruikt kan worden op verschillende manieren. 

Fly & Drive Lanzarote 

Allereerst een fly & drive Lanzarote. Het eiland Lanzarote is lastig met de auto te bereiken. Vanuit Nederland zal je eerst naar een haven in Spanje moeten rijden, om daar de boot naar Lanzarote te nemen. Een fly & drive biedt dan uitkomst, qua tijd maar zeker ook qua kosten. Je vliegt naar Lanzarote om daar vanuit een of twee verschillende verblijfplaatsen het eiland te ontdekken. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om vanuit meerdere plaatsen het eiland rond te reizen, maar doordat het eiland niet zo groot is zouden wij aan twee kanten van het eiland een week boeken. Zo kun je vanuit een vaste plek de ene helft van het eiland ontdekken en de week daarop de andere helft van het eiland vanaf de tweede vaste plek. 

Zie ook:  5 voordelen van een vakantiehuis met laadpaal

Fly & Drive Slovenië 

Een andere manier is een fly & drive Slovenië. Doordat Slovenië een stuk groter is dan Lanzarote en door het bergachtige gebied ook niet makkelijk is om snel te doorkruisen, zouden we aanraden om Slovenië echt als fly & drive vanuit meerdere plekken te bezoeken en een rondreis te maken. Zo kun je iedere 1 of 2 dagen doorrijden naar een volgende bestemming binnen Slovenië en kun je het land helemaal gaan ontdekken. Een ontspannen manier van vakantie en ontdekken, doordat alles al gepland en geregeld is.