Costa del Sol

Marbella

In het Zuiden van Spanje ligt de Costa del Sol. Met Malaga als centraal punt en officieus de hoofdstad van de Costa del Sol, loopt het kustgebied grofweg vanaf Gibraltar naar Granada. De Costa del Sol is vooral bekend om het zeer goede klimaat en de Andalusische cultuur. De gemiddelde temperatuur in de winter blijft rond de 18 graden, waardoor het een populair gebied is voor Europese gasten om te overwinteren. 

Westkant Costa del Sol

Het gebied is vrij uitgestrekt met zoals gezegd Malaga als centraal punt. Aan de westkant van Malaga liggen populaire plaatsen als Torremolinos – zeker voor Nederlanders een bekende en soms beruchte badplaats – en Marbella. Marbella staat toch als iets chiquer bekend dan een Torremolinos, met meer Spaanse authenticiteit. Mocht je het echter heerlijk vinden om veel Nederlands te kunnen spreken op vakantie, dan is Torremolinos een klein stukje Nederland maar dan met alle voordelen van de Spaanse zon. We raden vakantie Costa del Sol altijd aan, of je nu naar de Westkant gaat, Malaga gaat bezoeken of de Oostkant bezoekt; wat een prachtig en zonnig gebied. 

Zie ook:  Onbekende Spaanse parels

Oostkant Costa del Sol

Ten oosten van Malaga liggen populaire badplaatsen als Torrox-Costa en Nerja. Net als in veel andere Spaanse toeristische gebieden zijn de dorpen erg gericht op specifieke Europese landen. Zo is Torrox-Costa meer gericht op Duitse toeristen, waar Nerja meer Britse en Nederlandse toeristen trekt. Ten opzichte van een Torremolinos is Nerja echter nog redelijk authentiek en heb je echt een Spaans gevoel bij dit stadje. 

Nog een bijzonder feit is dat Nerja Spanje in Europa bekend staat als stad met de meeste zonuren en minste regendagen van Europa. Met gemiddeld meer dan 300 zonnige dagen, doet de Costa del Sol zijn naam dan ook eer aan. Nerja doet hier, samen met Torrox-Costa dus nog iets beter. Beide dorpen zijn wat kleinschaliger dan Marbella en Torremolinos maar hebben prachtige restaurants en cafés, waar je heerlijk aan het water kunt zitten en genieten van je tapas, sangria en gelato. Nerja heeft daarnaast in het centrum een mooi plein met grote klif naar beneden, waar Torrox-Costa meer een boulevard heeft die echt rechtstreeks aan het strand ligt.