Geen vakantieplannen? Neem de tuin onder handen

neem de tuin onder handen!

Heb jij een paar weken vrij van het werk, maar heb je nog geen plannen gemaakt? Dan wil je vast volop ontspannen en genieten van jouw vakantie. Vaak is het in de zomer mooi weer waarin we massaal tijd in onze tuin doorbrengen. Maar, is jouw tuin nog niet klaar voor de zomervakantie terwijl jij dat wél bent? Dan is dat het ideale moment om jouw tuin aan te pakken. Misschien een grote klus, maar daarna kun jij volop genieten van jouw welverdiende vakantie. Hieronder geven we je een aantal tuintips.

1. Weet hoe jouw tuin eruit moet komen te zien

Voordat jij jouw tuin fanatiek gaat leegtrekken, is het misschien een verstandig idee om je eerst te oriënteren hoe jouw tuin eruit moet komen te zien. Dat kan namelijk nog best lastig zijn. Denk bijvoorbeeld na over de ondergrond: wil je gras, of toch liever tegels? Daarnaast kun je denken aan eventuele borders of misschien wel een overkapping. Wellicht is het ook wel tijd om de schutting te vervangen… Allerlei zaken om over na te denken voordat je aan de slag gaat.

2. Tuinstijl

Om voort te borduren op het vorige punt is het belangrijk om voor een tuinstijl te gaan. Je kunt natuurlijk ook meerdere tuinstijlen met elkaar combineren: zo gaat een moderne tuin heel goed met een Ibiza-tuin. Je kunt ook gaan voor een Engelse tuin dat bekend staat om de buxushaagjes en de grindpaden. Of ga je liever voor een loungetuin waar je in de vakantie heerlijk tot rust kunt komen? In zo’n tuin mogen de Borek tuinmeubels natuurlijk niet ontbreken: deze geven een vleugje luxe en moderniteit aan jouw tuin.

Zie ook:  Wat te doen met je vakantiegeld? Vakantie of verbouwen?

3. Een praktische indeling

Een tuin aanpakken doe je niet binnen drie seconden. Zo moet je naast de stijl er ook over nadenken hoe jij jouw tuin gaat indelen. Heb je een kleine tuin, dan wil je deze vast zo groot mogelijk te laten lijken. Hierbij kun je werken met verschillende hoogtes. Wanneer je liever een tuin wil die niet veel onderhoud nodig heeft, kun je nadenken waar je de planten precies gaat neerzetten en kies dan vooral niet voor een groot gazon.

4. De finishing touch

Ook kun je alvast nadenken hoe je de tuin gaat aankleden. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, bloempotten en meubels. Zo kun je onder de overkapping bijvoorbeeld een leuke Teddy fauteuil zetten en kies accessoires die daarbij passen. Dit soort accessoires zijn namelijk de finishing touch van jouw tuin en zorgen ervoor dat jouw tuin aanvoelt als een geheel.