Goedkoop vliegen

goedkoop vliegen

Als we op zonvakantie gaan, een stedentrip willen boeken of met het vliegtuig op wintersport willen; als echte Nederlanders willen we hier het liefst niet teveel voor betalen. Soms willen we simpelweg de goedkoopste prijs hebben en maakt het niet uit vanaf welke airport dit is en een andere keer wil je perse vanaf een bepaalde airport vliegen en wil je daar de beste prijs voor hebben. Het is dat we het niet vragen als we in een vliegtuig zitten, maar wist je dat waarschijnlijk niemand in een vliegtuig hetzelfde heeft betaald voor zijn of haar ticket als jij? Vliegtuig maatschappijen werken namelijk op basis van revenue management. Kort gezegd, is er nog veel plek in het vliegtuig en willen weinig mensen boeken? Dan gaat de prijs naar beneden. Is er nog een weinig plek in het vliegtuig en willen veel mensen boeken? Dan gaat de prijs omhoog. Aan jou en mij om precies dat moment te vinden waarop de vliegtickets het goedkoopste zijn, maar hoe doe je dat nou?

Goedkoopste vliegtickets vinden

Waar moet je nou beginnen voor goedkoop vliegen? Belangrijk is dat je weet waar een vliegticket allemaal door beïnvloedt wordt. Vraag en aanbod hebben we hier boven al genoemd, is er meer vraag dan aanbod? Dan gaat de prijs omhoog en vice versa. Echter zijn er ook veel sites die door middel van cookies weten waar je op hebt gezocht. Ben je al meerdere keren per week een bepaalde vlucht aan het bekijken, dan weet een website dat je graag die vlucht wilt hebben en zullen ze er een hogere prijs voor vragen. Zo ver gaat het dus als je op zoek gaat naar de goedkoopste vliegtickets. Wat je dan wel moet doen? Dat is online tickets vergelijken.

Zie ook:  5 dingen waar je nooit een kortingscode voor zou vinden

Online ticket vergelijken

Bij het online vergelijken van vliegtickets is het de kunst om een aantal sites te zoeken die jou een overzicht geven van vluchten en prijzen. Je kunt daarbij het beste ook verschillende soorten sites zoeken; dus een vergelijkingssite, een site van een airport en een site van de vliegtuigmaatschappij. Alle 3 zullen ze namelijk een andere prijs geven en jij wilt natuurlijk de beste prijs. Door de prijzen goed met elkaar te vergelijken weet je dat je altijd de goedkoopste prijs van dat moment hebt!