Israel

Israel

Israël is vaak in het nieuws rondom de politieke conflicten tussen de Palestijnen en de Israëliërs, maar komt helaas zelden in het nieuws als prachtig vakantieland. In de afgelopen jaren zijn er wel marketing campagnes geweest van Israël om zich te presenteren als vakantieland, zo is er op de Nederlandse tv veel reclame gemaakt en is er in 2019 een wielerploeg gestart die gesponsord wordt door Israël. Israel vakantie land, met zijn prachtige steden en historische lekken om te bezoeken. Wij snappen het heel goed en willen Israël graag helpen om hun land beter bekend te maken als prachtig vakantieland.

Israël informatie

Wat niet iedereen weet is dat de staat Israël pas sinds 1948 bestaat. Het land staat bekend als een van de oudste landen, met een lange historie en door iedereen bekend vanuit de bijbelverhalen. In Israël heerst een combinatie van een Middellandse Zee klimaat – net als Italië en Spanje bijvoorbeeld – en een woestijnklimaat, wat vooral in het zuiden van Israël is rondom de Negev-woestijn. Dit betekent warme zomers en milde winters, waardoor het land eigenlijk het hele jaar goed te bezoeken is. In de zomer een vakantie Israel als zonvakantie, bijvoorbeeld naar badplaats Tel Aviv, en in de winter een mooie stedentrip naar hetzelfde Tel Aviv of Jeruzalem.

Zie ook:  Op zomervakantie naar Cuba

Bezienswaardigheden Israël

Hoewel Israël dus in tweeën is gesplitst tussen de Palestijnen en Israëliërs, is het land als toerist heel goed te bezoeken. Beide bevolkingsgroepen verwelkomen je met open armen, omdat toerisme een belangrijke bron van inkomsten is voor het hele land. In Israël zijn er meer dan 200 musea, waarbij je veel religieuze musea tegen zult komen met relikwieën uit het verleden. In Jeruzalem kun je vanzelfsprekend bijvoorbeeld de klaagmuur bezoeken. Ook een bezoek aan de Dode Zee kan eigenlijk niet missen bij een vakantie in Israël. De zee heeft een heel hoog zoutgehalte, wat een bijzonder drijfvermogen geeft aan het water. De Dode Zee is langzaam aan het opdrogen, waardoor het over een aantal jaren een zoutvlakte gaat worden; bezoek de Dode Zee dus nu het nog kan!