Groepsreis tijdens corona

groepsreis tijdens corona

Corona heeft flink roet in het eten gegooid voor vakanties in het buitenland. Nu we deze zomer weer meer en meer kunnen, rijst de vraag of groepsreizen tijdens corona wel kunnen en of deze wel aangeboden worden. Een groepsreis tijdens corona klinkt misschien wat spannend, maar tijdens een groepsreis volg je dezelfde maatregelen als tijdens een normale vakantie. Belangrijk is om te kijken naar welke landen je op vakantie mag, welke landen dus geel of zelfs groen zijn en of deze landen ook Nederlanders willen ontvangen.

Kun je op groepsreis?

Goed om te weten is dat de meeste groepsreizen gewoon doorgaan, yes! Van groepsreis singles tot yoga groepsreis, de vakantie aanbieders hebben weer prachtige reizen samengesteld en deze zijn volop te boeken. Als je van de regering dus naar een bepaald land mag en kan, dan weet je nu dus ook dat je bij de reisorganisaties gewoon weer een groepsreis kunt boeken. Wat is het verschil dan met een groepsreis voor corona?

Groepsreis maatregelen

Tijdens een groepsreis in het buitenland is het verplicht om de maatregelen van dat land op te volgen. Waar we in Nederland bijvoorbeeld momenteel nog een mondpakjesplicht hebben en 1.5 meter afstand moeten bewaren, kan dit in andere landen weer anders zijn. De reisbegeleider zal hier goede voorlichting over geven, zodat iedereen zich veilig voelt tijdens de groepsreis. Doordat je met een groep bent, kun je hier gezamenlijk ook nog additionele afspraken over maken en kan iedereen zich uitspreken over wat hij/zij fijn vindt.

Zie ook:  Vliegen met baby

Het kan!

Zoals je kunt lezen, het kan dus weer! Ja het zal soms even zoeken zijn hoe je veilig om kunt gaan met corona en de maatregelen. Dit verschilt echter niet van een normale vakantie. Ook dan zal je de maatregelen van het vakantieland moeten volgen, dus laat je vooral niet tegenhouden en durf het aan. Zeker omdat je in Nederland al (deels) gevaccineerd bent, heb je zelf minder gevaar om ziek te worden en ben je ook minder besmettelijk voor anderen mocht je toch wel besmet raken met corona.