Je vakantie foto’s verzamelen in een fotoboek

Wanneer je op vakantie gaat, dan maak je natuurlijk vanalles mee. Waar je de ene dag heerlijk aan het strand ligt, ga je de andere dag naar een prachtige stad. Om er nu voor te zorgen dat je alles als mooie herinnering kunt opslaan, biedt een fotoboek uitkomst. Het fijne aan een fotoboek is, is dat je alles nog eens rustig door kunt bladeren. Laat je alle foto’s op je telefoon staan, dan is de kans vrij groot dat ze ergens tussen de vele andere foto’s verdwijnen. Dus ook in de huidige digitale wereld, is en blijft een fotoboek ontzettend waardevol. Maar waar let je nu op wanneer je een fotoboek laat maken? In dit artikel geven we je een aantal handige tips, waarmee het maken van je eigen fotoboek heel eenvoudig is.

Hoeveel foto’s

Een belangrijke eerste vraag is het aantal foto’s dat je graag in je fotoboek wilt hebben staan. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat niet iedere foto even mooi is en je wellicht een beperkte selectie wilt maken van de foto’s die je hebt. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld wat extra foto’s met je kinderen in het fotoboek wilt laten afdrukken, terwijl de foto’s van de omgeving misschien juist wel wat minder mogen. Bekijk dus goed hoeveel foto’s je hebt gemaakt en vooral ook naar wel foto’s kwalitatief voldoen, zodat je niet onnodig mindere kwaliteit foto’s in je fotoboek hebt staan straks.

Zie ook:  Zo blijf je fit op vakantie

Zorg voor een goede verdeling

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om je eigen fotoboek samen te stellen. Dit kun je online doen en zorgt ervoor dat je alleen een leuke layout hoeft te kiezen en de foto’s op de juiste plek sleept. Wel is hierbij belangrijk te kiezen voor een goede verdeling. Een goed fotoboek is namelijk net als een normaal boek. Begin daarom dus ook altijd bij het begin en werk in een chronologische volgorde naar het einde van de fotoboek. Op deze manier praat je ook iemand die met je meekijkt eenvoudiger door je vakantie heen en zorgt het ook voor dat het ook voor later een stuk makkelijker is wanneer je het weer terugkijkt. Wil je het nog leuker maken voor jezelf, dan kun je er zelf nog een tekst bij zetten.