Maak van je tuin een vakantiebestemming met nieuwe tuinmeubelen! 

Is tijdens corona de vakantie in eigen tuin eigenlijk wel bevallen? Ons stiekem ook heel erg. Daardoor zijn we veel meer gaan genieten van onze eigen tuin en hebben we gekeken hoe we onze eigen tuin een nog fijnere plek konden maken om vakantie te kunnen vieren. Een tuinset bestellen is hiervoor een goed idee, net als een afkoelplek (zwembad of buitendouche). Ook de stijgende kosten van boodschappen, de energierekening en vakanties die nog duurder zijn geworden maken dat een vakantie in eigen tuin wellicht ook een keer verstandig is voor de portemonnee. Wat de reden ook is, je eigen tuin een fijnere plek maken om van te genieten is altijd een goed idee. Om je inspiratie te geven waar je aan kunt denken, hebben we een aantal ideeën voor je op een rij gezet.

Maak een aparte lounge & eethoek

Of je nu een grote of kleine tuin hebt, wij zouden altijd twee gedeeltes maken in je tuin. Een waar je lekker kunt loungen, de zon kunt aanbidden en wellicht even de oogjes dicht kunt doen. En een waar je gezellig koffie kunt drinken, samen kan eten en een spelletje doen: de eethoek.

Bij het lounge gedeelte is een loungeset de makkelijkste optie om eigenlijk direct alles te hebben wat je nodig hebt. Een ontspannen gedeelte waar je kunt loungen, maar ook de benen kunt strekken om lekker op te liggen en een boekje te lezen. Wij vinden een lage loungeset in een hoekvorm heerlijk, zodat je voldoende ruimte hebt en de lage zit zorgt er automatisch voor dat je wat onstpannender gaat zitten.

Bij de eethoek is het afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt hoe groot de tafel kan zijn. Kies idealiter altijd voor een langere tuintafel, zodat je er met 6 tot 8 personen altijd aan kunt zitten. Wij hebben zelf een schaduwdoek boven de eethoek in plaats van een parasol, dit oogt iets moderner en geeft meer bescherming tegen zon, wind en een regendrup.

Afkoeling met een zwembad of buitendouche

Een zwembad in een warme zomer is absoluut hemels. Wil je er echter met twee of meer volwassenen in kunnen, dan heb je al snel een groot zwembad nodig en moet je ook alweer nadenken over een filterpomp en wellicht zelfs een verwarmingselement.

Het perfecte alternatief is een buitendouche. Als je al een buitenkraan hebt, is een buitendouche maken en aansluiten een peulenschil. Wil je ook warm water, dan zal er een warm water leiding getrokken moeten worden. Iets meer werk, maar met een goede kruipruimte ook niet een ingewikkelde klus.