Spierpijn op vakantie

sporten vakantie

Ben jij ook het type actieve vakantieganger en geen zonaanbidder? Lekker op vakantie met je racefiets, hardloopschoenen, kajak of een andere sport om juist op je vakantieplek te beoefenen? Dan is spierpijn op vakantie vast ook niet nieuw voor je. Vaak train je juist in het voorjaar extra om te kunnen genieten in de bergen en op je fitste te zijn tijdens je vakantie. Zo hoef je geen zorgen te maken over of je een bepaalde afstand wel aan kan of je jezelf af te vragen of je wel over de bergpassen heen komt te wandelen of fietsen. Juist daarom ga je echter vaak toch je eigen grenzen verleggen, want je hebt hier toch het hele jaar voor getraind? Je bent dan ook niet de eerste en zeker ook niet de laatste die na een fantastische sport activiteit op vakantie de volgende dag met spierpijn komt te zitten.

Tip 1: cooling down

Na het sporten is het van belang om een cooling down te doen. Dus niet na het sporten lekker je zwembroek aan en het water in, of direct het welverdiende ijskoude glas wijn achterover te slaan. Neem echt even de tijd om 10-15 minuten een cooling down te doen. Dat betekent op een zeer rustig tempo je spieren nog even los te lopen of fietsen en aan het einde even wat rek-en-strek oefeningen doen.

Zie ook:  Heb ik airco nodig tijdens vakantie?

Tip 2: massage

Je spieren masseren na het sporten is een heel goede manier om je spieren weer los te maken na een fikse inspanning. Dat kun je soms goed met je eigen handen doen of door je partner, maar nog handiger is het om massage apparaat van bijvoorbeeld masgun.nl te gebruiken. Een massageapparaat doet eigenlijk hetzelfde als wat jij met je handen doet, namelijk de spieren in je lichaam weer los maken zodat ze niet stijf worden wat de spierpijn veroorzaakt. Met een Massage Gun maak je het jezelf dus makkelijk, maar vaak kan een massage gun ook beter je spieren losmaken dan dat je zelf kan.

Tip 3: rusten

Zorg ervoor dat je niet alleen maar actief bezig bent en iedere dag je grenzen weer probeert te verleggen. Zorg ook voor voldoende rust en zeker 1 rustdag per vakantieweek. Je lichaam heeft deze tijd nodig om weer te kunnen herstellen, zodat je de volgende dag juist weer extra fris kunt gaan sporten op vakantie.