Reisverzekeringen informatie

vakantie reisverzekering

Een onderdeel van de vakantie waar bijna niemand zin in heeft; de reisverzekering. Reisverzekeringen zijn een belangrijk onderdeel van je vakantie voorbereiding, alleen vind maar eens de weg in het doolhof van de verzekeringswereld. We gaan proberen je een beetje wegwijs te maken in de reisverzekeringen om er in ieder geval voor te zorgen dat je weet wat je mogelijkheden zijn en wat er vaak wel gedekt wordt en wat niet.

Reisverzekering

Reisverzekering afsluiten? Vraag jezelf eerst af wat je verzekerd wilt hebben. Een reisverzekering dekt de reis en heeft vaak als voorwaarde dat je minimaal 1 nacht in een vakantie accomodatie moet verblijven. Een dag naar Maastricht is dan bijvoorbeeld niet verzekerd terwijl een stedentrip van meerdere nachten dat wel is. Ok, je verblijft ergens minimaal 1 nacht en dan? Eigenlijk is een reisverzekering erop gericht om alle ongelukken te verzekeren. Wordt je jas gestolen, valt je e-reader kapot of gebeurt er iets anders? Dat zijn de zaken die je met een reisverzekering borgt en verzekerd. Er zit echter een enorm verschil in dekking, vergelijk dus altijd de reisverzekeringen met elkaar. Vaak wordt er vanuit een pakketreis aanbieder een reisverzekering aangeboden. Ons advies zou zijn deze te vergelijken met een reisverzekering bij je huidige verzekeraar voor bijvoorbeeld je inboedel. Zo kun je naast de prijs, vooral de dekking goed controleren. Ga je surfen of bergbeklimmen? Gevaarlijke sporten en medische kosten zijn vaak extra modules, alleen soms ben je daar met een aanvullende zorgverzekering ook al voor verzekerd. Nogmaals; het is neit het leukste onderdeel van je vakantie voorbereiding maar is echt een belangrijk onderdeel om ook hier even tijd in te steken en je te laten informeren.

Zie ook:  Oordopjes voor op vakantie en in het vliegtuig

Doorlopende reisverzekering

Los van een reisverzekering die je voor een bepaalde reis afsluit, kun je er ook voor kiezen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Vaak is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een losse reisverzekering per vakantie als je minimaal 2x per jaar op vakantie gaat. Een zomervakantie en lang weekend weg zijn dan vaak al voldoende om een doorlopende reisverzekering afsluiten. Dit is hetzelfde als een losse reisverzekering, alleen geldt dan automatisch voor alle reizen (met dus minimaal 1 nacht in een vakantie accomodatie).