Vakantie naar Mexico, Yucatan – Quintana Roo

Mexico yucatan uxmal

Vakantie naar Mexico. Het land van heerlijke taco’s, tortilla’s, quessedillas en margaritas. Ja, wij zijn helemaal verliefd op de keuken van Mexico en alleen daarom staat het land als vakantieland hoog bij onze favoriete bestemmingen. Los van het heerlijke eten en drinken, heb je in Mexico fantastische bestemmingen om te ontdekken.

Wij zouden altijd adviseren om een rondreis te plannen om meerdere plekken in Mexico te bezoeken. Een rondreis Yucatan / Quintana Roo kunnen we dan ook zeker adviseren.

Yucatan

Een bekende bestemming binnen Mexico is het schiereiland Yucatan. Yucatan staat bekend om zijn overblijfselen van de oude Maya cultuur, waarvan je verschillende bezienswaardigheden kunt vinden op het schiereiland. Denk aan Cobá of Uxmal; zeker het bezoeken waard. Bijzonder weetje is dat ongeveer 33% procent van de bevolking van Yucatan officieel nog Maya is. Naast de band en historie met de Maya cultuur, zijn ook de idyllische witte stranden een toeristische trekpleister voor Yucatan.

Quintana Roo

De deelstaat Quintana Roo ligt op het schiereiland van Yucatan en behelst het zuidelijke gedeelte van Yucatan. Het ligt hiermee rechtstreeks aan de Caribische zee en is de deelstaat waar toeristische steden als Cancun en Playa del Carmen liggen. Zeker Cancun is een bekende bestemming, waar bijvoorbeeld veel Amerikanen hun (feest)vakanties vieren.

Zie ook:  Typisch caribisch eten

Tulum

Een andere bijzondere plaats in Quintana Roo is Tulum. Waar Tulum aan de ene kant gewoon een badplaats is, zijn er ook andere bezienswaardigheden Tulum. Er is namelijk ook een archeologische vindplaats in de Tulum. Bijzonder is dat de oude Maya stad op een hoge klif aan de zee ligt, wat het erg bijzonder maakt om te bezoeken. Ook het feit dat de stad ommuurd is en er bewijzen zijn van een vroege en oude vuurtoren zijn bijzonder. De eerste bewijzen van beschaving in deze plaats stammen uit het jaar 584, wat de plek al bijna 1500 jaar oud maakt.