Waarom een vakantiepark in Nederland zo leuk is

Steeds meer mensen gaan op vakantie in eigen land en kiezen dan voor een leuk vakantiepark, heeft liefst midden in de natuur en met veel faciliteiten en recreatiemogelijkheden. Ondanks het feit dat vakantieparken in Nederland steeds populairder worden, halen sommigen hier nog steeds onterecht hun neus voor op.

De mooiste Nederlandse regio’s

Het verbaast sommigen hoe mooi Nederland kan zijn. Veel vakantieparken bevinden zich midden in de mooiste Nederlandse regio’s, bijvoorbeeld op de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug, in de duinen of elders. Hier kunt u prachtig wandelen, fietsen of andere activiteiten ondernemen.

De voordelen van een vakantiepark

Op vakantie gaan naar een vakantiepark – bij voorkeur in Nederland – heeft meerdere voordelen:

  • Alles in de buurt: in tegenstelling tot sommigen andere vakantie heeft u op een vakantiepark alles bij de hand: winkels, recreatie, natuur en nog veel meer. Ideaal!
  • Activiteiten voor de kinderen: uw kinderen kunnen op een vakantiepark helemaal hun ei kwijt. Vaak zijn er veel leeftijdgenootjes, speeltuinen, zwembaden en tal van andere activiteiten.
  • Faciliteiten: sommige vakantieparken zijn erg luxe en hebben tal van faciliteiten en services. Zo kunt u fietsen huren, een barbecue laten verzorgen of genieten van de sauna of een massage.
  • Prachtige omgeving: veel vakantieparken bevinden zich in een prachtige omgeving, midden in de natuur. Neem bijvoorbeeld een vakantiepark op de Veluwe: dit natuurgebied is een van de mooiste van Nederland en er valt vanalles te beleven en doen.
  • Comfort: in tegenstelling tot wanneer u gaat kamperen of een hotel boekt heeft u op een vakantiepark een compleet huis, inclusief keuken en een volwaardige woonkamer, tot uw beschikking. U kunt dus ‘gewoon’ koken, een filmpje opzetten of andere dingen doen. Dat is wel zo fijn op dagen met slecht weer.
Zie ook:  Backpacken tips

Een vakantiehuisje huren of kopen?

Stel, u wilt uw volgende op een vakantiepark op de Veluwe vieren, dan heeft u keuze uit een huisje huren op de Veluwe of een vakantiehuis of chalet kopen. Verreweg de meeste mensen kiezen ervoor om een vakantiehuisje te huren – en met goede reden. Dit is namelijk de meest betaalbare en gemakkelijk eoptie. U boekt het huisje ruim van tevoren, betrekt deze tijdens uw vakantie en laat deze weer achter zoals u ‘m gevonden hebt. Een andere optie is om een vakantiehuisje te kopen. Dit doet u alleen als u zeker weet dat u de komende jaren ook naar dit vakantiepark op vakantie wilt. Alleen dan is de investering het namelijk waard en zal deze zich in de loop der jaren terugbetalen. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen vakantiehuisje te verhuren.