De beste bestemming om in de winter te bezoeken

Hoewel de zomer ongetwijfeld het hoogseizoen is voor reizigers, heeft de winter iets speciaals. Sommige mensen houden ervan om tijdens de winter op wintersport te gaan of een unieke winterervaring te beleven, terwijl anderen dan weer gewoon reizen om aan de kou te ontsnappen. Misschien doet dit je wel aan iemand denken en kan je hen sturen naar een van de volgende bestemmingen. Het is maar een van de vele ideeën voor een kerstcadeau.

Costa Rica

Ben je de regen en kou wat beu? Waarom trek je dan in de winter niet naar warmere oorden? Costa Rica is een ware topbestemming voor wie houdt van natuur. Winter kennen ze ginder amper en ondertussen verken je de regenwouden waar je indrukwekkende dieren kunt spotten zoals brulapen, luiaards, toekans, jaguars en meer. Combineer je verblijf in een van de vele eco-resorts met een bezoek aan een van de vele prachtige stranden die het land rijk is.

Oostenrijk

Sommige bestemmingen in Europa zijn in de winter gewoon nog mooier dan tijdens de zomer. Zo is Oostenrijk een topbestemming voor wintersportliefhebbers, maar ook wie liever de besneeuwde alpentoppen op een rustige manier bewondert, kan hier terecht. Denk maar aan het bergstadje Hallstatt, een van de meest gehypete locaties de laatste jaren. Niet onlogisch, want de pittoreske alpenhuizen met de majestueuze landschappen als setting zijn gewoon idyllisch.

Neurenberg, Duitsland

Op zoek naar leuke ideeën voor een kerstcadeau? Waarom je geliefden geen citytrip cadeau doen? We raden je Neurenberg in Duitsland aan. Deze stad in Beieren staat bekend om zijn kerstmarkten. Je vindt er gluhwein, peperkoek en uiteraard de traditionele Duitse worsten. De kerstmarkt vindt plaats van november tot eind januari, maar ook daarnaast is de middeleeuwse stad erg aantrekkelijk in een winterse setting.

Zie ook:  De reden waarom jij naar Aruba op vakantie zou moeten gaan

Rovaniemi, Finland

Is er een betere winterbestemming dan een reis naar de thuis van de kerstman? Rovaniemi is gelegen in Fins Lapland en biedt alles wat je van een winterervaring kunt verwachten. Sledetochten, sneeuwmobielritten, een wandeling met sneeuwschoenen en een bezoek aan de kerstman zelf in Santa Clause Village. Het noorderlicht krijg je er met wat geluk gratis bovenop.

Zuid-Afrika

Mag het opnieuw iets warmer? Geen probleem, in het zuidelijk halfrond is het volop zomer tijdens onze wintermaanden. Zuid-Afrika is dus een prima bestemming voor wie warmere oorden opzoekt en tegelijk wat avontuur wil. Ga op een safari in het Krugerpark, beklim de uitdagende Tafelberg of maak een tocht in de Drakensbergen. Genieten kan dan weer tijdens een roadtrip in de wijnstreek waar je de beste Zuid-Afrikaanse wijnen proeft.

Banff National Park, Canada

Canada is een topbestemming voor wie houdt van winterse landschappen. Het Banff National Park is een van de mooiste nationale parken in Canada en misschien wel ter wereld. Onder meer de Rocky Mountains lopen er door en dus zijn sneeuw en gletsjers geen ongewoon fenomeen hier. Ook de helderblauwe meren maken deze bestemming echt magisch. Maak zeker een wandeling naar Lake Louise of Lake Moraine. Misschien spot je onderweg wel een beer.