Dubai

Dubai

Dubai is een van de meest luxe bestemmingen die je momenteel kunt boeken, maar Dubai is veel meer dan luxe hotels en dure auto’s. Natuurlijk gaan we de iconische gebouwen bezoeken, maar ga je tijdens je verblijf ook de woestijn in en de lokale markten (souks) bezoeken? We nemen je mee langs de hotspots van Dubai zodat jouw vakantie Dubai onvergetelijk wordt!

Burj Khalifa

Iedereen kent Dubai van de iconische gebouwen, hoge wolkenkrabbers die splinternieuw zijn en allemaal modern en luxe zijn. De hoogste en meest bekende wolkenkrabber is de Burj Khalifa. Een gigantisch gebouw met maar liefst 124 verdiepingen. Op de hoogste verdieping is er een terras gemaakt om de vergezichten van de bovenste verdieping te kunnen ervaren. De skyline van Dubai is sowieso bijzonder te noemen, middenin de woestijn is een stad gemaakt die bestaat uit verschillende wolkenkrabbers maar de stad an sich is relatief klein gebleven, waardoor de skyline nog imposanter lijkt.

Lokale markten (souks)

Tijdens je Dubai vakantie moet je van ons verplicht langs de lokale markten, de souks. Overal in de stad zijn deze te vinden en deze zijn dagelijks open. Anders dan bij ons in Nederland, waar we met weekmarkten vooral veel eten en kleding vinden, zijn de souks in Dubai markten waar je werkelijk waar alles kunt vinden. Uiteraard is er veel aandacht voor eten, prachtige stands met de gekleurde en geurende kruiden en specerijen staan op iedere hoek van de souks. Ook de kleding en andere waren is er in grote getalen aanwezig, maar wat de souks bijzonder maakt zijn bijvoorbeeld de juwelen die je er kunt kopen. Goud, zilver, robijnen, diamanten; je vindt het gewoon in een marktstand. De souks in Dubai zijn zo’n andere wereld dan Nederland, dat je hier uren kunt rondlopen en iedere keer als je een hoek om gaat toch weer compleet verbaast bent.

Zie ook:  Op zomervakantie naar Cuba

Woestijn

Als laatste ben je verplicht om met een SUV of Jeep de woestijn in te gaan. Onder begeleiding kun je de woestijn duinen in rijden en je beseffen dat je in een compleet andere wereld bent dan de vinexwijken van Almere of de file van je woon-werk verkeer. Natuurlijk kun je dit ook op een kameel doen voor iconische foto’s, maar vergeet niet dat de hitte in de woestijn niet voor iedereen is weggelegd en de luxe SUV’s of Jeeps heerlijke airco hebben.