Op zomervakantie naar Cuba

Cuba, het land wat natuurlijk bekend staat om haar rijke geschiedenis en de typisch kenmerkende ‘Cubaanse sigaren’. Voor wie wel eens naar Cuba is geweest, weet als geen ander hoe bijzonder het is en je het gevoel hebt alsof je 30 jaar terug gaat in de tijd. Omdat dit land zoveel moois te bieden heeft, is het verstandig om van tevoren een planning te maken met bezienswaardigheden die je graag zou willen zien en ook bepaalde activiteiten die je zal willen doen. Omdat er een aantal zaken zijn, die je absoluut gedaan moet hebben tijdens je vakantie, hebben wij deze voor je op een rijtje gezet. Dus ga je binnenkort op zomervakantie naar Cuba? Dan is dit een absolute must om je vakantie nog onvergetelijker te maken, dan dat deze zal worden.

Rondrijden in een oldtimer door Santiago de Cuba

We hebben ze al even genoemd, maar wanneer je op vakantie gaat naar Cuba, dan is het een absolute aanrader om een dag één van de vele oldtimers te huren en daarmee door de straten van Santiago de Cuba te rijden. Het leuke aan deze auto’s is, is dat het grootste deel taxi is en de kans dus vrij groot is dat je er één of meerdere keren in zult zitten tijdens je Cuba vakantie. Overigens kun je ervoor kiezen om zelf te gaan rijden, maar ook het huren van een oldtimer met chauffeur behoort tot de mogelijkheden. Zo zie je ook direct de allermooiste plekjes die Cuba je te bieden heeft.

Zie ook:  Rondreis Cuba

Carnaval

Carnaval vieren in Cuba, is net even iets anders dan zoals we dit in Nederland kennen. Het leuke hieraan is, is dat het in de zomer wordt gevierd, in de maand juli. Perfect dus om tijdens je vakantie van te kunnen genieten. Het leuke is, is dat het zich allemaal op straat afspeelt. Zo kun je tot in de late uurtjes genieten van de gezellige muziek, de verklede mensen en natuurlijk ook het heerlijke eten. Ook komt er meermaals een optocht langs, waarvan je onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten. Dus ga jij op zomervakantie naar Cuba, dan zijn deze twee activiteiten een absolute must om mee te hebben gemaakt.