Typisch caribisch eten

De meeste gerechten uit het caribisch gebied, kenmerken zich door de unieke smaken en worden bereid met , verse ingrediënten en geurige kruiden en specerijen. Het is een ware smaakbeleving wanneer je voor het eerst kennis maakt met deze heerlijke keuken. Maar wat zijn nu typische caribische gerechten en waaraan kun je ze herkennen? In dit artikelen nemen we je mee in de caribische keuken en bespreken we enkele heerlijke gerechten met je.

Bananenbrood

Bananenbrood is natuurlijk een heerlijk tussendoortje. Zelfs in de beste restaurants curacao staat dit typische caribische tussendoortje op de menukaart. Weliswaar vaak als dessert in combinatie met allerlei andere dingen, maar een aanrader is het zeker. Zelf bananenbrood maken is in principe vrij eenvoudig te doen. Wel is het belangrijk dat je de juiste bananen gebruik en dat wil zeggen bananen die overrijp zijn. Handig is wel om je bananen in de koelkast te leggen. Fruitvliegjes zijn er namelijk dol op wanneer fruit overrijp is.

Arroz con Pollo

Dit typische gerecht is een absolute aanrader wanneer jij op Curaçao bent! Arroz con pollo, wat in het Nederlands kip met rijst betekent, is een gerecht dat door de meeste antillianen toch wel zeker één keer per week wordt gegeten. Waar de meeste Nederlanders bij dit gerecht vaak het idee hebben dat het ontzettend droog is, is dit absoluut niet het geval. Omdat het in zoveel verschillende varianten te bereiden is, is het dus ook perfect naar je eigen hand te zetten. Of je nu houdt van zoet, scherp of een andere smaak, het kan allemaal met dit gerecht.

Zie ook:  Dubai

Zelf aan de slag

Uiteraard zijn er een hele hoop gerechten waarmee je zelf aan de slag kunt. Wel is het goed om te weten dat de meeste gerechten zijn gemaakt en ook zijn samengesteld door jarenlange ervaring, waardoor het een flinke uitdaging kan zijn om bij de smaken in de buurt te komen, zoals je deze tijdens je vakantie op Curaçao waarschijnlijk hebt geproefd. Naast de sfeer en het vakantiegevoel wat je natuurlijk thuis niet hebt, blijft in veel gevallen de finishing touch van wela, ofterwijl ‘grootmoeder’.